Archief - nieuwsberichten uit eerdere jaren

JJBJ bij Doe Jazz ’81                                                        (13-12-2015)
met nieuwe trombonist en Choo Choo Sisters

JJBJ foto 12-2015

Zondagmiddag 13 december van 14.30 – 17.00 uur speelde Jay Jay’s Border Jazzmen bij Doe Jazz’81 in Hotel Bistro De Kruisberg in Doetinchem. Een jazzclub waar we graag komen. Deze keer was zeker bijzonder, want we traden voor het eerst op met onze nieuwe trombonist: Jac Meijs. Jac is een enthousiaste liefhebber van de Oude Stijl Jazz. Hij kreeg zijn opleiding bij de harmonie in het Brabantse land en speelde in diverse jazzformaties. Ook zingt hij graag, heeft zangervaring opgedaan in diverse koren en dat is natuurlijk voor ons een orkest een pre! En over zingen gesproken. Op 13 december voegden – na het succes van de vorige keren – ook de Choo Choo Sisters zich weer eens bij de band. Deze drie dames weten met hun typerende jaren 40-sound, gecombineerd met een dosis charme en humor, feilloos een 'Andrew Sisters' sfeer neer te zetten.
Fotocollage (1 MB)

Jubileum CD - Het beste van Jazz by the Sea - 25 jaar   (september 2015)

kerk

Jay Jay's Border Jazzmen was vrijdag 18 en zondag 20 september weer present op het Festival “Jazz by the Sea” in Domburg. En…. is nu ook te beluisteren op de jubileum CD "Het beste van..." in verband met het 25 jarig bestaan van Jazz by the Sea !

 

Jazz- en Gospelconcert in Baak (Bronckhorst)    (27 - 09 - 2015)  

kerk

Zondag 27 september vierde Baak 125 jaar Kerk en Café met een spetterend optreden van de Jay Jay's Border Jazzmen samen met Pop- en Gospelkoor A Sign of Friendship. Een swingende combinatie!

's Ochtends 11.30 uur:
Gospelconcert in de Sint Martinuskerk, Wichmondseweg 17 in Baak (Bronckhorst) Gelderland. Met Pop- en Gospelkoor A Sign of Friendship en de Jay Jay's Border Jazzmen.

’s Middag van 14.30 -17.30 uur:
Jay Jay’s Border Jazzmen in Café de Bierkaai, Wichmondseweg 30 in Baak.


 

Jazzfestival in Dissen / Bad Rothenfelde  (01 - 08 - 2015)

JJBJ foto

Zaterdag 1 augustus waren we met Jay Jay's Border op het jazzfestival in Dissen /Bad Rothenfelde. Mede dankzij het mooie weer zat de stemming er bij het talrijke publiek al direct goed in. Het was een mooi optreden dat met een terechte "Zugabe" werd afgesloten !"


Fotocollage (0,75 MB)

Frühshoppen in Wietmarschen   (28 - 06 - 2015)

JJBJ foto

Zondagmorgen 28 juni stonden we al om 10 uur gereed voor het traditionele Frühschoppen in Wietmarschen ( D) . (Om precies te zijn: Nordlohne, maar dat bleek voor sommige bandleden nog best lastig te vinden…) Ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er al direct in. Terwijl de ongeveer honderd gasten – waaronder een aantal trouwe JJ-aanhangers uit Ootmarsum – genoten van de heerlijke Duitse broodjes, gebakken eieren en verse koffie, speelden de Jazzmen een heerlijk partij bij prachtig weer in de frisse landelijke buitenlucht. En… over twee jaar(2017) – Deo Volente – mogen we weer terugkomen ! !
Fotocollage

Varilux Jazz en Bluesfestival, Zevenaar 2015   (24 - 05 - 2015)

JJBJ foto

Het Varilux Jazz en Bluesfestival Zevenaar 2015 tijdens het Pinksterweekend was weer een groot spektakel. Dit begon zondagmorgen met een Gospeldienst in de tot de laatste plaats bezette St.Andreaskerk met alleen maar enthousiaste mensen en artiesten. Het koor A Sign of Friendship onder leiding van John Stienissen, het Amerikaanse bluesduo Diedra en Keithen Ruff en het “bijna” huisorkest Jay Jay’s Border Jazzmen zorgden voor een fantastische sfeer. ‘s Middags op het hoofdpodium trad Jay Jay’s Border Jazzmen op voor een overvol Raadhuisplein. De voorjaarszon scheen volop en iedereen genoot van de klanken van de band met een lekker pilsje in de hand. Een groot succes voor de organisatie Muziekstad Zevenaar en alle deelnemende artiesten.
Fotocollage (1,4 MB)

JJBJ in Drusushof, Neuss (D)   (03 - 05 - 2015)

JJBJ foto

Voor de derde keer op rij een optreden van de Jay Jay’s Border Jazzmen in de sfeervolle en intieme Drusushof in Neuss zondag 3 mei 2015. Zoals altijd “vollbesetzt, sehr enthousiastes Publikum und ein Gastfreundlicher Empfang.Wir bedanken uns bei Hermann Lehnen und seine Freunde in Neuss und sagen :”bis zum Nächsten Mal”...”
Fotocollage (1 MB)

JJBJ + ChooChooSisters in Sgt. Pepper Jazzclub, Enkhuizen   (15 - 02 - 2015)

JJBJ foto
 
JJBJ foto

Enkhuizen, het prachtige voormalige Zuiderzeestadje aan het IJsselmeer, staat bekend om zijn watersport met prachtige havens, de vele activiteiten, de mooie binnenstad en de musea. Ook is Enkhuizen wereldberoemd vanwege de jazzmuziek. De jazz stroomt daar rijkelijk door de straten, zo de huizen binnen. Het wordt niet voor niets "The Hottest Place in the North” genoemd! Enkhuizen bezit naast vele actieve jazzbands en een jaarlijks jazzfestival met rijke historie ook een bekende jazzclub: De Sgt. Pepper’s Jazz - Club.
Zondag 15 februari 2015 was het de beurt aan de Jay Jay’s Border Jazzmen om hier samen met de Choo Choo Sisters op te treden, een inmiddels succesvolle formule. Het knusse zaaltje van het Peperhuis naast het Zuiderzee Museum was deze middag tot de laatste plaats bezet en het werd een zeer geslaagde middag. De band speelde super enthousiast en de meiden zongen de sterren van de hemel. We mochten weer vele lovende reacties in ontvangst nemen. En na de spetterende toegift: “Mr.Sandman” gingen een kleine honderd jazzfans voldaan naar huis ! fotocollage (1,8 MB)
 

Bert van Ginkel nieuwe trombonist van JJBJ   (18 - 01 - 2015)

JJBJ foto
 
JJBJ foto

Zondag 18 januari was het zover ! Het eerste optreden van onze nieuwe trombonist Bert van Ginkel. Locatie: Café Shooters in Enschede, voor de Jazzsociëteit aldaar. Het was duidelijk dat Bert zich zeer goed op deze middag had voorbereid. Hij blies zijn partij al direct swingend en overtuigend. Mede daardoor werd het een geslaagde middag voor een enthousiast publiek in deze gezellige bruine kroeg.

25 januari, een week later, trok de JJBJ- karavaan naar het westen met Berkel & Rodenrijs bij Rotterdam als eindbestemming. In het sfeervolle restaurant “Anders” zorgden de Jazzmen ook deze keer voor een aangenaam concert. Net als in Enschede werd er veel gedanst. Na afloop ontvingen we weer veel enthousiaste reacties van de aanwezigen.

 

Gezamelijk optreden met de ChooChooSisters  (11 - 01 - 2015)

JJBJ foto JJBJ foto
JJBJ foto

Zondag 11 januari vierde Jazzsociëteit Zevenaar haar dertig jarig bestaan met een spetterende Nieuwjaarsparty in Careza de Kroon in Oud – Zevenaar. Traditiegetrouw speelde daar Jay Jay’s Border Jazzmen, deze keer samen met de Choo Choo Sisters, waarmee ze al vaker – o.a. in het Belgische Verviers - met veel succes waren opgetreden. Er waren vele belangstellenden op deze happening afgekomen. ’s Middags zongen de Choo Choo Sisters hun mooie repertoire, waarin weer veel bekende hits van The Andrew Sisters voorbijkwamen, met begeleiding van Jay Jay’s. Na het overheerlijke buffet volgde ’s avonds nog een mooie serie van JJBJ met repertoire van Louis Armstrong. De avond werd afgesloten met een swingende finale , waarbij trombonist Geert Mentink - die nu echt voor het laatst meedeed – nog eens extra in het zonnetje werd gezet ! fotocollage (1,4 MB)
Volgende optreden: De presentatie van onze nieuwe trombonist ! 

JJBJ bij The Rhine Town Jazzclub, Wageningen   (02 - 01 - 2015)

JJBJ foto

Op 2 januari waren we op uitnodiging van The Rhine Town Jazzclub in de foyer van de Junushoff in Wageningen. We speelden daar samen met Hot Dance Band “The Spirit of St.Louis”. Onder de tonen van beide orkesten werd het een genoeglijke Nieuwjaarsparty die duurde tot in de kleine uurtjes.
Om 22.00 uur begon de Jay Jay Border Jazzmen aan haar optreden. Zij hadden binnen no time het applaus aan hun zijde en de dansvloer is de hele avond niet meer leeg geweest. Om 00.45 uur klonken de laatste tonen uit hun instrumenten. Iedereen ging voldaan met een goed gevoel en een prima start van 2015 naar huis.

JJBJ bij Jazzclub Zeist   (04 - 12 - 2014)

JJBJ foto

Zondag 14 december was het laatste optreden dit kalenderjaar van de Jay Jay’s Border Jazzmen. Op uitnodiging van de Jazzclub Zeist speelden we daar in het mooie Torenlaan Theater. Een verbouwde kerk , een prachtige ambiance , prima akoestiek met een enthousiast publiek. Samen met de prettige ontvangst van de organisatie vormde dit een mooie afsluiting van een succesvol 2014 ! We zien jullie graag weer bij onze optredens in het nieuwe jaar. Kijk voor al onze activiteiten op de agenda van onze site !
Jay Jay’s Border Jazzmen wensen iedereen fijne feestdagen en een swingend 2015 !  

Jaarconcert en afscheid trombonist  (16 - 11 - 2014)

JJBJ foto JJBJ foto
JJBJ foto

Zondagmorgen 16 november 2014 was het weer zover: Ons traditionele Jaarconcert in Berkel Palace Borculo. Ook deze keer weer in een volle zaal, gevuld met ruim 150 fans en andere belangstellenden !! Het concert stond deze keer in het teken van het afscheid van onze trombonist Geert Mentink, die helaas gaat stoppen bij de Jay Jay’s Border Jazzmen. We betreuren het zeer om een fijne muzikant en sympathiek persoon als Geert te moeten missen. Natuurlijk werd Geert tijdens het concert bedankt voor zijn jarenlange inbreng bij ons orkest. In de komende tijd gaan we op zoek naar een waardige vervanger ! Ook werden Margreeth en Erwin van Berkelpalace bedankt voor hun jarenlange goede zorgen voor ons orkest tijdens de wekelijkse repetities. Jay Jay’s Border Jazzmen verzorgden deze morgen weer een uitstekend koffieconcert, dat door de enthousiaste aanwezigen uiteindelijk werd beloond met een staande ovatie !
fotocollage (1,4 MB)  

JJBJ bij Hesselen Cultureel, Herv.Kerk   (09 - 11 - 2014)

JJBJ foto
JJBJ foto

Jazz in de Herv.Kerk van Oosterhesselen zondag 9 november 2014. In een tot de laatste plaats bezet kerkje heeft Jay Jay’s Border Jazzmen een geweldig concert verzorgd dat met recht kan worden genoemd “Jazz onder de kansel”. Een bijzondere ontvangst door de medewerkers van Hesselen Cultureel met onder meer Lambert Deen, een bloemenhulde na afloop en een staande ovatie van een enthousiast publiek zorgde voor deze geweldige middag. Na afloop een prima verzorgd eten aan “de overkant” dankzij het organisatietalent van Henk dat zorgde voor een prima slotakkoord. Hesselen Cultureel, onze dank is groot. Graag tot een volgend keer.
 

JJBJ at Jazz by the Sea   (12 - 09 - 2014)

JJBJ foto

Prachtig mooi nazomer weer tijdens het optreden van Jay Jay’s Border Jazzmen tijdens “Jazz by the Sea”op het bomvolle terras van het Badpaviljoen in Domburg. Ieder jaar weer een feest om daar op te mogen treden. De muzikanten en het publiek hadden er zin in en dit leidde tot een ware muzikale happening. Het “jonge publiek” was ook duidelijk aanwezig... De vele wandelaars op het duinpad achter het terras bleven stil staan om te luisteren en te kijken naar het enthousiasme en de muzikaliteit van het orkest. Een prachtig feest! fotocollage (1MB)
 

15 Jaar Jay Jay’s Border Jazzmen   (09 - 2014)

JJBJ foto

In september 2014 is het precies 15 jaar geleden dat de Jay Jay’s Border Jazzmen van start gingen. Vanaf het begin in 1999 is de band een graag geziene gast geworden in veel jazzclubs en op festivals in binnen- en buitenland. meer> 

Varilux Jazz en Blues Festival, Zevenaar   (08 - 06 - 2014)
JJBJ samen met GOSMIX en Choo Choo Sisters

JJBJ Varilux 2014
 
JJBJ Gospeldienst 2014

Zondag 8 juni 2014; Twee optredens van Jay Jay’s Border Jazzmen op het Varilux Jazz en Blues Festival in Zevenaar: ‘s Morgens met GOSMIX een Gospeldienst in de St.Andreas kerk en 's middags met Choo Choo Sisters op het hoofdpodium op de markt.
Samen met het geweldige koor GOSMIX heeft een volle kerk genoten van prachtige Gospelsongs gezongen door het koor en muzikaal begeleid door Jay Jay’s Border Jazzmen met gasttrompetist Henny Assink die de zieke Petro Wijnen prima verving.
‘s Middags de primeur het optreden op het hoofdpodium van Jay Jay’s Border Jazzmen met de Choo Choo Sisters, Marieke , Ellen en Inge, die zorgden voor een geweldige presentatie en prachtig gezongen nummers. Dames..geweldig ! Foto's Gospeldienst, middagconcert

 

“Moederdag Cruise" Jazzfestival Gorinchem   (11 - 05 - 2014)

JJBJ moederdag 2014

Gorcum Waterstad deed zijn naam eer aan met de de afsluiting van het 42e Jazzfestival Gorinchem door een Moederdag Cruise op de Boven en Beneden Merwede en door de Biesbosch. Ongeveer 330 personen hadden zich om 14.00 uur ingescheept aan boord van de Zilvermeeuw 2 voor een prachtige tocht. Op ieder dek een orkest waaronder Jay Jay’s Border Jazzmen die met “zeebenen” begonnen maar naarmate de deining groter werd gaven de muzikanten de voorkeur aan het “zittend spelen”...! Aankomst om 18.00 uur aan de steiger Buiten de Waterpoort waar alle dames bij het van boord gaan een roos kregen aangeboden van de Jazzclub. Een geslaagde riviercruise en een geslaagde Moederdag. Prima organisatie Jazzclub Gorinchem !

Nieuwjaarsconcert   (12 - 01 - 2014)

JJBJ jaarconcert 2013

Het Nieuwjaarsconcert bij Jazzsociéteit Zevenaar, zondag 12 januari, was een groot succes. De penningmeester blij met het hoge bezoekersaantal, de gasten enthousiast over het prima concert van de Jay Jay’s Border Jazzmen met veel nieuw repertoire. Spreekstalmeester Peter van den Bremen praatte de nummers weer op een geweldige manier aan elkaar. Al met al zat de “swing“ er weer goed in en was de dansvloer regelmatig bezet. Dus... een geweldige start van 2014 !

J J B J   2014

JJBJ jaarconcert 2013

Jay Jay’s Border Jazzmen
.…spelen ook in 2014 weer de bloemen van het behang….

Geert, Peter, Petro, Rob , Theo, Tom en Willem wensen jullie fijne feestdagen en een swingend 2014 !!! en zien jullie graag weer in het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld bij de Nieuwjaarsborrel van Jazzsociëteit Zevenaar, op zondag 12 januari van 14.30 – 18.00 uur, Careza de Kroon - Kerkweg 2 - Oud-Zevenaar. www.jazzsooszevenaar.nl

Jaarconcert   (17-11-2013)
JJBJ + Hein de Jong, vibrafoon

JJBJ jaarconcert 2013

Het jaarconcert van Jay Jay’s Border Jazzmen zondagmorgen 17 november 2013 bij Berkel Palace in Borculo was één groot muzikaal feest. Een feestelijk repertoire, een feestelijke outfit (met vlinderstrik) en een feestelijk publiek. Voor een overvolle zaal met 190 personen speelde Jay Jay’s Border jazzmen de sterren van de hemel. Met spreekstalmeester Peter van den Bremen in optima forma ging het publiek er eens lekker voor zitten. Gastsolist Hein de Jong op vibrafoon maakte het muzikale feest helemaal compleet. De swing uit de tijd van Benny Goodman herleefde. Hein de Jong behoort tot de top van Nederland en dat was wel te horen. Heel veel dank daarvoor. De spontane finale uitsmijter was een heuse “streetparade door de zaal” van de blazers van Jay Jay’s Border Jazzmen. Dit was een geweldige afsluiting van het jaar 2013. Bekijk de fotocollage (2 MB). Voor de hoogtepunten van dit jaar kunt u een kijkje nemen in de "Laatste nieuws" items op deze site.

Jazz meets Pop    (26 en 27 -10-2013)
JJBJ + popkoor A Sign of Friendship

JmP poster2013

Een fantastische en spectaculaire voorstelling van Jay Jay’s Border Jazzmen samen met het geweldige koor A Sign of Friendship onder de enthousiaste leiding van John Stinissen, vond plaats in het Musiater in Zevenaar, 26 en 27 oktober 2013. Een muzikaal feest waar de vrolijkheid en het plezier vanaf straalde. Een bijzondere samenwerking van een popkoor en een jazzorkest leidde tot deze muzikale happening. Een feest voor iedereen die er aan meewerkte. Extra vermelding en complimenten voor John Stinissen. Onder zijn leiding ontstond deze fantastische avond en middag.
Fotocollage (2 MB)

Jazz in Buren    (22-09-2013)

JJBJ foto 2013 Buren

Het “beleg van Buren” vond plaats op zondagmiddag 22 september 2013..! De stad was ingenomen door de orkestleden van Jay Jay’s Border Jazzmen. Op het gezellige terras bij IJssalon Lic was het goed toeven voor een groot publiek dat dit eerste optreden van Jay Jay’s Border Jazzmen in Buren zeer waardeerde. De uitbater van de IJssalon Lik heeft ons deze middag verwend met drankjes en een hapje en was tevens een sponsor van ons orkest , waarvoor onze bijzondere dank. Dit optreden krijgt zeker een vervolg....!

Jazz by the Sea, Domburg    (20-09-2013)

JJBJ foto 2013 Domburg

De weergoden waren ons niet goed gezind op vrijdagmiddag 20 september 2013 bij het Badpaviljoen in Domburg tijdens Jazz by the Sea. Het terras was leeg maar binnen was het bomvol met veel enthousiaste en “vaste fans”. De leden van het orkest hadden er ook echt zin in en dat was duidelijk te horen want veel mensen stonden en zaten te luisteren en versperde zelfs de ingang weer anderen maakten een dansje. Zeer geslaagd en volgend jaar zijn wij weer bij het Badpaviljoen. Hopelijk met een mooi herfst zonnetje en weinig wind..!

"Bedankt"       (ingezonden, 05-09-2013)

enveloppe

Zeer geachte heer Peters,
Weer thuis na een 10-tal dagen vakantie, wil ik uw collega's hierbij nogmaals zeer bedanken voor de professionele en sympatieke manier waarop zij mijn verjaardagsfeest op 25 aug. luister hebben bijgezet. Het weer werkte ook bijzonder mee, de zon kwam door precies op het moment van aanvang (!), wat het feestelijke karakter van de middag ook bijzonder maakte.
Ik overdrijf niet als ik zeg dat, naast mijzelf, alle gasten bijzonder genoten hebben van de muziek en de sfeer waarin het gebracht werd. De bandleden maakten er echt een feest van!
De dagen erna heb ik vele lovende reacties gehad, naast het feit dat ik terugkijk op een zeer geslaagd feest, heeft de band ook zeker vele nieuwe fans geworven !
Ik zou het op prijs stellen als u mijn dank en complimenten aan de bandleden wilt overbrengen en hen en u veel succes wensend bij uw volgende muzikale activiteiten en projekten, die ik zeker zal volgen.
Ik kijk er naar uit om iedereen spoedig weer bij een concert terug te zien!
Met vriendelijke groet,
Casper van Kempen

Jazz comes to Town, Epe     (03-08-2013)

JJBJ foto Vethuizen

Jay Jay’s Border Jazzmen in Epe bij “Jazz Comes To Town” was een groot succes. Heel veel publiek bij dit geweldig georganiseerde evenement, fraaie accomodatie met goede voorzieningen, veel zitplaatsen en hapjes en drankjes waren er in allerlei smaken en maten. Een compliment aan de organisatie o.l.v.Jeroen Velders. Heel mooi weer, net niet te warm een prima middag waar het publiek duidelijk van genoot mede door het enthousiasme van de muzikanten, het afwisselende repertoire en geluid dat “stond”..!
Fotocolage (1 MB) Bekijk ook de video (Youtube)

Doe Jazz, Vethuizen     (09-06-2013)

JJBJ foto Vethuizen

Volle bak op zondag 9 juni bij Havezathe Carpe Diem in Vethuizen ( bij Zeddam). Op de laatste sessionmiddag van het Doe Jazz seizoen speelden Jay Jay’s Border Jazzmen voor een enthousiast publiek - volgens Doe Jazz- bestuurslid Remy Ramaekers - “de sterren van de hemel ”. Het was in ieder geval een mooie mix van oud en nieuw repertoire.

 

Zevenaar, Pinksteren     (19-05-2013)

JJBJ foto

Pinksteren 2013. Onder een aangenaam lentezonnetje vermaakten Jay Jay’s Border Jazzmen de talrijk aanwezige toeschouwers op de Markt tijdens het Jazzfestival in Zevenaar ! 

Doesburg, Koninginnedag en Koningsdag     (30-04-2013)

JJBJ foto

Op ons vertrouwde stekje, het Pleintje in Doesburg, voor het terras van de jubilerende “Bonte Hond” (25 jaar) was er veel en enthousiast publiek. Er werd zelfs gedanst “op de kinderkopjes” in een heerlijk voorjaarszonnetje.
Al met al een “Koninklijke” dag !
fotocollage (1.5 MB)


 

Dansen met JJBJ    (26-04-2013)

JJBJ foto

In het sfeervolle café restaurant “Het Wapen van Alblasserdam” speelde JJBJ op 26 april voor een zeer danslustig publiek. Traditioneel klonk halverwege het Wilhelmus, waarna de stemming er helemaal goed in zat!
Meest gehoorde vraag: “Wanneer komen jullie weer terug?“ 

Te gast bij “ Jazz in Rijen”   (17-03-2013)

Op 17 maart waren de Jay Jay’s Border Jazzmen te gast bij “Jazz in Rijen” in het onvervalst bruin café “De Heeren van Rijen”, fraai gelegen in het altijd swingende Brabantse land.
Je moet er even voor “rijen”, maar dan krijg je er ook iets voor terug: Enthousiaste reacties alom! 

Stoyville Stories     (02-02-2013)

JJBJ picture

Hier een stukje uit het feb-apr nummer van "Storyville Stories", het huisorgaan van de Storyville Jazzclub, Arnhem. Leo van Weele, de voorzitter, schrijft over Jay Jay's Border Jazzmen... (klik op de foto).


 

Amphion Doe Jazz Night 2013    (19-01-2013)

JJBJ foto

Zaterdag 19 Januari 2013:
Een zeer geslaagde Amphion Doe Jazz Night 2013. Doorlopend jazzmuziek op 3 podia met vier orkesten. Met I Compani, Jazz Connection, Jazzkwartet Oosterdok4 en Jay Jay's Border Jazzmen als uitsmijter van de avond in het sfeervolle Theatercafé van Schouwburg Amphion te Doetinchem.

Nieuwjaarsconcert 2013    (17-01-2013)

JJBJ foto

Zondagmiddag 13 januari 2013:
Het traditionele Nieuwjaarsconcert van Jay Jay’s Border Jazzmen bij de Jazzsociëteit Zevenaar. Een overvolle zaal met een enthousiast publiek. De penningmeester blij, want een zaal met meer dan 100 personen is natuurlijk een luxe. De band had er zin in en het publiek heeft kunnen genieten van een lekker sfeertje, prima repertoire en de hapjes en drankjes waren hierop een overheerlijke aanvulling. De complimenten aan de organisatie en... voor herhaling vatbaar...!
Meer foto's >

Fijne feestdagen en een swingend 2013 !   (20-12-2012)

JJBJ foto

Jay Jay’s Border Jazzmen
Peter, Rob, Willem, Tom, Petro, Geert en Theo wensen u fijne feestdagen en een swingend 2013 !

Kijk voor onze highlights uit 2012 op “nieuws” en
voor onze speellijst 2013 op “agenda”.

pdf versie >

Jaarconcert 2012 in Borculo   (18-11-2012)

JJBJ foto

Zondagmorgen 18 november 2012, het jaarconcert van Jay Jay's Border Jazzmen in Hotel Restaurant Berkelpalace in Borculo. Onze gastheer en gastvrouw Erwin en Margreet hadden om 11.00 uur de koffie klaar en het feest kon beginnen. Inderdaad een feest ! Een volle zaal met een enthousiast publiek en een orkest dat "lekker op dreef" was. Veel nieuw repertoire dat door het publiek zeer werd gewaardeerd. Tijdens dit concert werd onze goede vriend Henk Meijeringh van de Jazzclub Assen in het zonnetje gezet voor alles wat hij heeft gedaan, ook voor Jay Jay's Border Jazzmen. Henk stopt met zijn functie bij de Jazzclub Assen en een bloemetje voor zijn vrouw en enkele cadeaus waren hier zeker op zijn plaats. Een zeer geslaagd concert met heel veel sfeer. Een compliment aan het orkest en aan het publiek. Meer foto's >

"Jazz by the Sea" Domburg 2012   (14, 15, 16-09-2012)

jjbj Domburg 2012

In het weekend van 14-15-16 september 2012 trad Jay Jay's Border Jazzmen drie keer op tijdens dit zeer bekende festival. Met name het optreden zaterdagmiddag 15 september op het hoofdpodium was een enorm succes. Op het overvolle terras voor het podium en rijen dik er achter zorgden een zeer enthousiast publiek en de "jazzmen" van Jay Jay voor een muzikaal feest. Vrijdagmiddag bij het Badpaviljoen en zaterdagavond in theater "de Parel" van Hof Domburg was er veel meegereisd en "vast" publiek. Al met al zeer geslaagde optredens, waarbij de stralende zon tijdens het zaterdagmiddagoptreden ook een belangrijk steentje heeft bijgedragen. Meer foto's >

Jazz bij de Molen, Arnhem/Elden   (18-08-2012)

jjbj bij Molen

18 Augustus 2012: Tijdens een zwoele zomeravond, op een prachtige locatie – de aloude Molen in Elden bij Arnhem – speelden de Jay Jay’s Border Jazzmen voor een aandachtig en talrijk publiek.
 

"Vous chez Nous" bij Hotel de Wiemsel, Ootmarsum    (01-07-2012)

jjbj Wiemsel

Zondag 1 juli 2012 speelde Jay Jay's Border Jazzmen tijdens het "Vous chez Nous" bij hotel de Wiemsel in Ootmarsum. Op het zonnige en sfeervolle terras was het goed toeven. Uitgebreide buffetjes met hapjes, diverse wijnsoorten stonden smaakvol opgesteld op het prachtige terras.Prima georganiseerd door Esther en haar staf, veel publiek en... veel dansplezier voor de gasten. www.wiemsel.nl >
 

Varilux Jazzfestival Zevenaar - Gospeldienst (Pinksteren 27-05-2012)

jjbj Zevenaar

Varilux Jazzfestival Zevenaar, Pinksteren 2012
Samen met het koor Elijah heeft Jay Jay's Border Jazzmen de Gospeldienst verzorgt; een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het Varilux festival. Dit keer in de kerk van Babberich. Een enthousiaste happening waar het publiek volop kon genieten van prima Gospels ondersteund door de muzikale kwaliteiten van Jay Jay's Border Jazzmen. Meer foto's >

Varilux Jazzfestival Zevenaar - middag (Pinksteren 27-05-2012)

jjbj Varilux

Na het optreden ''s ochtens tijdens de Gospeldienst een tweede optreden s´middags op de Markt in Zevenaar. Veel publiek op zonovergoten terrassen zorgden voor een heerlijke sfeer op deze Pinkstermiddag. Ondanks de warmte maakten diverse mensen een dansje op de `lekker dansbare nummers` van Jay Jay´s Border Jazzmen. Een sfeervol festival met geweldig weer en een goede organisatie. Het was genieten voor iedereen. Meer foto's >

Koninginnedag, Doesburg (30-04-2012)

jjbj Doesburg Koninginnedag2012

Koninginnedag 30 april 2012 in Doesburg;
Al enkele jaren verzorgt Jay Jay's Border Jazzmen de muziek op het Pleintje in Doesburg tijdens de Koninginnedag. Ook deze keer volle terrassen dankzij een stralende zon en heel veel enthousiaste mensen. De repertoirekeuze was zeer gevarieerd en het geluid stond prima. "Chapeau"...! Een zeer geslaagde middag mede dankzij de goede organisatie van de "Vereniging Doesburg en Oranje". Meer foto's >

Koninginnebal, Ootmarsum (29-04-2012)

jjbj koninginnebal

Koninginnebal-matinee 29 april 2012 bij Restaurant Hotel De Wyllandrie in Ootmarsum;
Uitgenodigd door enkele enthousiaste mensen van het voormalige bestuur van de Jazzclub Ootmarsum en de direktie van Restaurant Hotel De Wyllandrie hebben Jay Jay's Border Jazzmen een bijzonder gezellige dans-matinee verzorgd. Veel enthousiaste mensen die zorgden voor een volle dansvloer en ruim applaus. Een gratis aangeboden hapje en drankje aan de orkestleden en hun dames na afloop was een bijzonder gastvrij gebaar van de direktie van Restaurant Hotel De Wyllandrie. Voor herhaling vatbaar! Meer foto's >

Te gast bij Jazzclub Ootmarsum (16-01-2012)

jjbj Ootmarsum 2012

Zondagmiddag 15 januari 2012 was Jay Jay's Border Jazzmen de muzikale gast van het bestuur van de voormalige Jazzclub Ootmarsum. Dit enthousiaste bestuur onder leiding van Marja de Visser heeft een doorstart gemaakt. Resultaat ! Een volle zaal, veel enthousiasme en een gastvrije ontvangst mede door de direktie en het team van Hotel Restaurant de Wyllandrie in Ootmarsum. Een zeer geslaagde middag en hopelijk een nieuw begin voor deze Jazzclub.

Geslaagd begin van het nieuwe jaar (10-01-2012)

jjbj nieuwjaarsconcert 2012

Jay Jay's Border Jazzmen kan terugkijken op een geslaagd week-end met twee optredens: Zaterdagavond 7 januari bij Swing4all in Bathmen. Een gezellige en sfeervolle avond met veel mensen op de dansvloer. Georganiseerd door Pieter Swart die zelf als gast optrad bij beide orkesten tijdens "A New Years Jazzevening with... Jay Jay's Border Jazzmen en IRIS & Friends". Zondagmiddag 8 januari als "bijna" huisorkest van de Zevenaarse Jazzsocieteit tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert, een volle zaal met veel enthousiast bezoekers die het met hun voorzitter eens waren: "Jay Jay ook weer bij het nieuwjaarsconcert van 2013...?" Er klonk een volmondig... JA ! Meer>

Nieuwe website (7-1-2012)

logo JJBJ

Welkom op de nieuwe website van Jay Jay's Border Jazzmen. U vindt hier informatie over onze band, de muziek die wij spelen en de geplande optredens. Daarnaast kunt u een aantal titels van onze CD's beluisteren of YouTube video's van onze optredens bekijken.